Det er ikke nogen overraskelse, at corona-pandemien har sat en stopper for de unge studerendes sociale liv. Dagene går med online-undervisning, zoom-møder og læsning i de samme omgivelser.
En undersøgelse fra Institut for Folkesundhedsvidenskab ved Københavns Universitet viser, at næsten hver fjerde ung i alderen 16-29 år følte sig ensom under forårets fysiske isolation.
Ensomheden har haft væsentlig betydning for, hvorledes de studerende trives på deres studie. Det har skabt et stort problem, eftersom flere og flere studerende har mistet motivationen til at læse. Tilflyttere til nye byer, har måtte vende snuden hjemad igen – for der var ikke noget at se frem til længere. Unge som deler tag med flere familiemedlemmer, har det også langt vanskeligere under denne pandemi.
De kan simpelthen ikke finde ro til at læse, da landets biblioteker også holder lukket. Ikke blot studerende, men også undervisere er frustrerede. Hvor længe skal vi dog blive ved med online-undervisning? Det uvisse har sat sit præg på de studerende. Vi ved ikke længere ved, hvad der venter os om blot et par måneder. Intet er længere forudsigeligt med coronaen som vores nye standard i hverdagslivet.
Det sociale liv spiller en betydelig rolle i de studerendes universitets-oplevelse. Det er desværre taget fra os på grund af corona. Landets universiteter må tage vores udfordringer alvorligt. Jeg frygter allerede efteråret – tænk hvis der bliver lukket ned igen. Universiteterne må i fællesskab med os studerende finde en løsning, så vi ikke bliver tabt under pandemien.
Anisa Alam, HA. Jur. SDU
Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
For meget mere My Law Story kan du blive medlem her. Du kan også følge os på Facebook, Linkedin, YouTube og Instagram.