Hvad gør man hvis ens medstuderende mistrives?

Del med andre
Facebook
LinkedIn
Email

Vi støder ofte på flyers, tavleopslag, links og andet relateret til rådgivning og psykologhjælp, når der er tale om mistrivsel på studiet eller arbejdet. Men hvordan hjælper man, hvis man er vidne eller pårørende til en person som mistrives? Det er ikke alle, som er klar over de tilbud som findes ude i den store verden. Det er ikke alle som tør at spørge om hjælp, og det er ej alle, som har overskud til at undersøge deres muligheder.

Derfor kan du som enkeltperson være med til at gøre en forskel, hvis du bliver opmærksom på at en kollega eller medstuderende mistrives. Mistrivsel kan resultere i stress, sygdom, nedsat selvtillid og angst. I de værste scenarier kan det generelt føre til forskellige alvorlige sygdomme og andre tilstande. Mistrivsel kan få sårbare personer til at dulme de psykiske eller fysiske smerter med dårlige vaner, hvis ikke der søges hjælp rettidigt.

En god indgangsvinkel til at hjælpe eller starte en samtale kan være noget så banalt såsom at spørge en person der mistrives med spørgsmålet: ”hvordan går det egentlig?”. Spørgsmålet skal stilles med oprigtighed, og det er vigtigt at man lytter uden at virke afledende eller uinteresseret. Læg mobilen fra dig, og lyt til hvad personen som mistrives har at sige. 

Pas på jer selv, studiet og hinanden.

Skrevet af Negin Nader, jurastuderende.

De holdninger der gives udtryk for i dette blogindlæg er skribentens egne.

For meget mere My Law Story kan du blive medlem her. Du kan også følge os på Facebook, Linkedin, YouTube og Instagram.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *